7-10% ръст на рекламния пазар през 2011 г.

Posted: март 25, 2011 by ekipmgm in ЖМУЦ Новинки

Това е прогнозата на председателя на Асоциацията на рекламните агенции-България Красимир Гергов, която той направи по време на Форума на рекламата

 

Председателят на Асоциацията на рекламните агенции-България (ARABulgaria.org) Красимир Гергов откри Форума на рекламата като даде своята прогноза за ръст на рекламния пазар между 7 до 10% през 2011 г., мотивирана главно от влиянието, което предстоящите избори се очаква да окажат.

Петнадесетото издание на събитието се проведе на 23 март в зала 6 на НДК. Представители на комуникационни агенции, рекламодатели, медии и маркетинг специалисти се събраха, за да научат как се е развил българският рекламен пазар през отминалата година и да се запознаят с новостите в бранша.

Иво Цеков, управляващ директор на медия агенция „Пиеро 97“, представи детайлни данни за медия микса през 2010 г. спрямо предходната година. Нетният рекламен пазар се е свил с 14% спрямо 2009 г., като той е достигнал малко над 329 млн. лв., а годината е преминала в борба на медиите за оцеляване.

Телевизията е запазила нивото на бюджетите си, външната реклама, радиото отчитат спад. Интернет единствено отбелязва ръст от 11% спрямо 2009 г. на брутните рекламни инвестиции.

Най-голям спад на нетния рекламен бюджет е отчетен в пресата. „Традиционната липса на прозрачност в пресата по отношение на големите тиражи предизвиква голямо недоверие относно тяхната ефективност“, уточни Иво Цеков. Започналото през 2010 г. отпадане на издания се очаква да продължи още по-интензивно и през 2011 г.“

Прочети цялата статия на http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3703631

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s